minimalisme

Sådan har minimalisme nedsat mit forbrug  

Rigdomsformlen som skal gøre mig økonomisk uafhængig består af tre komponenter. Tjen mere, forbrug mindre og invester forskellen. Minimalisme har indtil videre hjulpet mig med at forbruge mindre.

Hvad skaber værdi for dig?

Inden jeg køber noget, så overvejer jeg hvad det koster, kontra, hvad det giver mig i mit liv. Det er ikke en større matematisk udregning, eller noget jeg tænker over, når jeg køber tomater i supermarkedet, men det ligger i baghovedet.

Alle har en garderobe og bruger penge på tøj, så lad os bruge det som et eksempel. Minimalisme har hjulpet mig til drastisk at nedsætte mit forbrug og har endda gjort mig gladere for min garderobe.

Tidligere har jeg købt tøj i næsten hver sæson af året, men nu har jeg kun købt for 220 kr. i 2018. Jeg er mindst lige så glad, eller nok endda gladere for min garderobe nu.

Jeg er begyndt at reducere min garderobe, så jeg kun har tøj, jeg virkelig godt kan lide. Ved at fokusere på det tøj jeg ofte bruger og sætter mest pris på, så har jeg været i stand til at fjerne alt det andet.

Når jeg har færre valgmuligheder, så bruger jeg også mindre tid og fokus på at træffe en beslutning. Samtidig optager min garderobe ikke unødvendig plads i mit hjem.

Det er altså et win på både den økonomiske og mentale side.

Vil du også reducere din garderobe til det mest essentielle?

Her er 2 how-to artikler der viser dig hvordan.

THE CAPSULE WARDROBE CHALLENGE: 37 ITEMS OR LESS

Eller den lidt mindre ekstreme:

What Are Your Favorite 100 Wardrobe Items?

90/90-reglen – Din vej til at declutter

90/90-reglen kan bruges til at reducere i mængden af ting i dit liv. Med 90/90-reglen kigger du 90 dage tilbage i tiden og 90 dage frem i tiden.

Vi bruger igen garderoben som eksempel.

Har du ikke brugt et stykke tøj i de forudgående 90 dage, og forudsiger du, at du ikke skal bruge det igen i de næste 90 dage, så kan det ryge ud.

De 90 dage i hver retning hjælper dig med at tage højde for de forskellige sæsonudsving vi har i Danmark.

Drop “Hvad nu hvis” tanken. “Hvad nu hvis” scenarier kan holde dig tilbage fra at rense ud i dine ting.

Hvad nu hvis den skjorte jeg købte for 3 år siden kommer tilbage på mode? Har du ikke gået med den i 3 år, så er den mere end moden til at blive givet videre til en anden der kan få glæde af den.

3 dags-reglen – Undgå impulskøb

3 dags-reglen kan hjælpe dig til at forbruge mindre. 3 dags-reglen handler om at du skal overveje dit indkøb i 3 dage, før du rent faktisk køber noget.

Du kan fx sætte en nedre grænse på 100 kr. Når du vil købe en ting til over 100 kr., så skriver du det ned på en seddel eller på din telefon. Vil du stadig købe den givne ting 3 dage senere, så kan du nu gøre det med en bevidsthed om at det ikke er et impulskøb.

Formålet med øvelsen er nemlig at bekæmpe impulskøb. Indkøb kan være gode hvis de er velovervejet, men hvis de er truffet på et splitsekund, så ryger de indkøb ofte også ud meget hurtigt igen.

Skal jeg købe en fysisk ting, så venter jeg ofte til måneden efter. Kan den givne ting stadig løse et problem for mig, så køber jeg den.

Når det kommer til ting som oplevelser, rejser, mv, så er jeg oftere meget hurtigere på aftrækkeren. Jeg vurderer klart oplevelser højere end ting i mit liv.

Vil du lære mere om hvad du egentlig værdsætter i dit liv?

Start din vej mod en værdibaseret tilværelse og jagten på at blive økonomisk uafhængig ved at tilmelde dig “Frihedsjægerne”. Her får du 4 konkrete og handlingsrettede trin til at få din grundlæggende strategi på plads.

 

Tilslut dig frihedsjægerne!

Få 4 action-steps til at starte din rejse mod at blive økonomisk uafhængig

* indicates requiredSkriv en kommentar