Om Økonomikongen

Hvem er ØkonomiKongen

Jeg hedder Kasper, er 30 år, og er bagmanden bag ØkonomiKongen.

Her på bloggen vil jeg underholde med mine egne erfaringer i rejsen mod Økonomisk uafhængighed. Jeg er rimelig ny inden for økonomisk uafhængighed, men som jeg tillægger mig ny viden og erfaringer vil jeg dele dem med omverdenen

ØkonomiKongen

Inspirationen bag blokken er egentlig at hjælpe andre almindelige danskere med at få styr op deres privatøkonomi. I løbet af mange samtaler med familie og venner har jeg erfaret, at folk egentlig er meget interesseret i økonomisk uafhængighed, men ikke ved meget om konceptet og hvordan de skal gribe det an.

Med min begrænsede viden har jeg allerede hjulpet flere venner og familimedlemmer til at komme i gang med deres vej mod økonomisk uafhængighed eller i det mindste ansvarlig økonomi håndtering. Det ønsker jeg nu at gøre på en digital platform, så flere kan finde inspiration til at få bedre styr på deres økonomiske situation.

Læs: Motivationen bag ØkonomiKongen

Lad dig ikke skræmme af navnet, alle de kedelige navne om privat økonomi var simpelthen optaget, så jeg har valgt et lidt anderledes.

Min indgang til økonomisk uafhængighed

Jeg blev for alvor introduceret til økonomisk uafhængighed af det amerikanske podcast ChooseFI. Det er et genialt podcast der lægger vægt på livsstilsdesign og diverse optimeringsstrategier, hovedsageligt omkring økonomisk uafhængighed.

De vender alle tænkelige emne omkring økonomisk uafhængighed. De gennemgående emner er investering, forbrug, bevidste valg, øget indtjening, sidehustles, househacking, mv.

De taler ikke bare selv, men bringer mange interessante gæster med i podcastet. Det har bl.a. ført til stor interesse for andre bloggere som MrMoneyMustache og JL Collins.

Mit mål med økonomisk uafhængighed

Målet med økonomisk uafhængighed har aldrig været bare at gå på tidlig pension. Målet er i langt højere grad at sikre min personlige frihed, så jeg kan bruge min tid, fokus og energi på præcis det jeg brænder for.

Læs: 5 grunde til at du vil være gladere som økonomisk uafhængig.

Min investeringsstrategi

Jeg har erfaret at investering slet ikke behøves at være så svært som det blevet pustet op til at være.

Jeg følger i store træk den helt simple investeringsstrategi fra ”The simple path to wealth” af JL Collins. Strategien går i korte træk ud på at investere bredt og langsigtet i markedet og på at holde omkostningerne på et absolut minimum.

Se mine investeringer her.

Mit forbrug

Et forbrug under kontrol er enormt vigtigt for at kunne leve et fornuftigt økonomisk liv. Jeg stræber efter at leve for 120.000 kr. om året. For det beløb kan jeg finde penge til både ferie, gaver, byliv og hvad jeg ellers prioriterer her i livet.

Læs: Sådan har minimalisme nedsat mit forbrug.

Jeg prioriterer klart i mit budget og sparer penge på mange almindelige poster, men bruger samtidig penge på det jeg finder værdifuld i min tilværelse.

Læs: Budget: Nødvendige udgifter VS Unødvendige udgifter