fire ferie

Måneden der gik! November

Månedlig opdatering nummer 2 er hermed på bloggen. Jeg har investeret en smule anderledes i denne måned, men indenfor den planlagte strategi.

På privatfronten har jeg været en uge i Lissabon. Det har kostet lidt, men jeg har holdt den indenfor mit sædvanlige budget, da oktober var under det planlagte. Med fly, AirBnb og lommepenge stod ferien med min ene bror i ca. 4.500 kr. Penge jeg til enhver tid ville bruge igen. Alt forbrug skal jo ikke skæres væk, kun det forbrug der ikke skaber værdi 🙂

Derudover blev jeg nævnt af Sune fra Frinans i hans månedlige opdatering. Det er jeg glad for, da han har mange gode tanker om økonomisk uafhængighed og er en af mine inspirationskilder til bloggen her.

Nyt på bloggen

Handler om den bevidsthed der følger med når man forfølger økonomisk afhængighed. Undgå ”drift” og træf bevidste valg i dit liv hver dag.

Handler om de investeringsråd jeg giver til mine venner og bekendte. Den korte udgave er at passive investeringsforeninger med lave omkostninger fungerer for de fleste.

Investering

Aktiemarkedet er gået en smule op i den seneste måned. Strategien ligger helt fast, så jeg har handlet på den sædvanlige måde, dog med en ændring..

Jeg har købt Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL) for ca. 90 % af min månedsopsparing, og den sædvanlige Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL) for ca. 10 %.

INDEX DJSI World KL er ligesom Globale Akt Min Risk KL passivt forvaltet og har lave omkostninger. Den fokuserer i højere grad på bærerdygtige firmaer. Der er også en etisk screening så fx tobak, våben og alkoholfirmaer ikke indgår.

Det har jeg gjort for i højere grad at leve op til kravene for ”Superlånet” ved Nordnet. Med Superlånet kan jeg låne med sikkerhed i mine værdipapirer til en rente på 1 %. Mere om det i et kommende indlæg.

Mit eventyr på Mintos har passet sig selv i en månedstid nu. Det forløber nogenlunde som forventet. Jeg forventer stadig at udvide den del af min portefølje i fremtiden.

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL)

*Jeg handler fast den 5. hver måned via månedsopsparing. Derfor den skæve dato.

Kurs

5. november = 130,65

5. december = 133,55

Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL)

Kurs

5. november = 138,15

5. december = 140.15

Novo Nordisk B aktie

Kurs

5. november = 283,70

5. december = 301

Crowdlending

Mintos

Indskud = 1.000 kr

Værdi = 1.004 kr

 

Mine samlede investeringer: 66.000 kr. (Opdateret i november 2018)

Samlet værdi af investeringer: 62.262 kr. (+687,99 kr. i udbetalt afkast)  

 

Skriv en kommentar