Måneden der gik – Marts 2020

Marts blev endnu en skidt måned på aktiemarkederne. Igen må jeg bare konstatere, at jeg er meget sikker i min investeringsstrategi, og jeg er ikke fristet til at sælge eller købe ekstraordinært. Det handler om tid i markedet, og ikke om at time markedet. Desuden køber jeg jo ind med månedsopsparingen, og den er altid det samme.

I denne måned har jeg lavet en opgørelse af, hvad jeg egentlig har tjent eller tabt på mine aktier i hele deres levetid. Det er blevet til en samlet gevist på lidt over 6.000 kr.
En ting der sprang i øjnene var mit første køb af Akt Min Risk KL. Det blev købt til kurs 117 i marts 2018. I skrivende stund er den i kurs 131.5. Det er altså en stigning på ca. 11%. På trods af at verden er markant forandret og der er en kæmpe verdensomspændende krise.

Nyt på bloggen

Måneden der gik – februar 2020

Opsparingsraten i marts

Marts blev den hidtil klart bedste måned i 2020. Den samlede opspargsrate blev 43%. Hele nedlukningen af Danmark gør, at jeg bruger en smule mindre penge end jeg ellers ville gøre, da jeg er mere derhjemme.

Samlet set opsparingsraten nu på 25%, hvilket er en klar stigning fra sidste måned, hvor jeg samlet set kun lå på 15%. Målet på 40% er selvfølgelig stadig et stykke ude i horisonten.

Nu får dog pengene tilbage fra min flybillet. Vores rejse er jo desværre blevet aflyst, så opsparingsraten stiger faktisk til omkring 36%, når de penge fjernes fra februar måneds forbrug.

Investering i marts

Jeg har købt de sædvanlige indeksfonde her. Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL) og Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL).

Jeg har holdt fast i mine 2 crowdlending platforme Mintos og Fast Invest, men har ikke investeret yderligere. Jeg har for ca. 35.000 kr. og de gav i sidste måned samlet ca. 315 kr. i renter.

Det betyder også at jeg ikke investerer alle mine penge hver måned, som jeg ellers har gjort frem til 2020. Nu har jeg en sparer jeg også en smule op i kontanter. En flytning kan godt komme på tale inden for en overskuelig periode, så derfor vælger jeg at have flere stående på en tilgængelig konto.

Aktier

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL)

Kurs

3. marts = 145,2

7. april = 131,5

Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL)

Kurs

3. marts = 157,65

7. april = 143,3

Novo Nordisk B aktie

Kurs

3. marts = 419,25

7. april = 409

Crowdlending

Mintos*

Indskud = 18.200 kr.

Værdi = 20.098 kr.

Fast Invest

Indskud = 14.656 kr.

Værdi = 15.699 kr.

* Linket til Mintos er et affiliate link. Det betyder at jeg potentielt kan tjene en smule, hvis du opretter en konto ved Mintos. Er du interesseret i at se hvordan du kommer i gang med Crowdlending, så tjek min guide til Mintos ud her: En begynders guide til Mintos

Skriv en kommentar