Måneden der gik – Maj 2020

Maj har været endnu en god måned for både investeringerne og især opsparingsraten. Mine aktier er nu ca. på niveauet fra årsskiftet. Igen understreger det bare min strategi om ikke at prøve at time markedet, men simpelthen bare investere løbende over en lang årrække.

Mine investeringer på månedsopsparingen er dog røget på pause. Nu har jeg sat alt ind på boligopsparing, da det selvfølgelig kræver et godt startindskud, især i København.

Nyt på bloggen

Måneden der gik – april 2020

Opsparingsraten i maj 2020

Igen i maj har opsparingsraten været helt i top. Den ramte 58%! Det er det anden bedste resultat, kun overgået af sidste måned. Den høje opsparingsrate er først og fremmest drevet af et lav forbrug. Det er ikke noget jeg har gjort en speciel indsats for at opnå, men bare at der simpelthen ikke er så meget at bruge pengene på for tiden. Noget af det jeg nyder mest for tiden er øl i solen, sport og besøg på Fyn, og ingen af de ting er specielt dyre.

Nu er opsparingsraten helt oppe på 40% som er min målsætning for hele året. Medregnes pengene fra den aflyste ferie, så rammer opsparingsraten faktisk 46%. Jeg regner dog med at de penge skal bruges på noget andet ferie i fremtiden en gang.

Investering i maj

De sidste investeringer jeg gør på månedsopsparingen lige nu er igen sket med de sædvanlige indeksfonde her. Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL) og Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL).

Derudover overvejer jeg at diversificere mine investeringer i crowdlending en smule. Jeg har sat autoinvest på pause på Fast invest og Mintos og kigger lige nu på andre platforme. Jeg kigger på platforme indenfor crowdlending, hvor der er fokus på boliginvestering. Platformene jeg kigger på er lige nu Bulkestate, Estateguru, Crowdestate.

Platformene gav samlet 365 kr i overskud denne måned.

Aktier

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL)

Kurs

4. maj = 133,95

7. juni = 139,3

Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL)

Kurs

4. maj = 148

7. juni = 158,5

Novo Nordisk B aktie

Kurs

4. maj = 431,9

7. juni = 429,5

Crowdlending

Mintos*

Indskud = 18.200 kr.

Værdi = 20.454 kr.

Fast Invest

Indskud = 14.656 kr.

Værdi = 15.979 kr.

* Linket til Mintos er et affiliate link. Det betyder at jeg potentielt kan tjene en smule, hvis du opretter en konto ved Mintos. Er du interesseret i at se hvordan du kommer i gang med Crowdlending, så tjek min guide til Mintos ud her: En begynders guide til Mintos

Skriv en kommentar