Måneden der gik – juli og august 2020

Juli og august har begge været elendige måneder for opsparingsraten. De har ligget på henholdvis 6 og 7 %, som jo er meget langt fra de 40 % jeg sigter efter. 2 store udgiftsposter har blandt andet været ny seng og ferie.

Privat er vi simpelthen ved at forøge familien. Det er selvfølgelig en kæmpe ting, og vi er super glade og spændte, men det gør selvfølgelig ikke noget godt for opsparingsraten 😉

På investeringsfronten er der ikke sket meget. Jeg har testet hæve funktionen på både Mintos og Fast Invest. På Mintos kom pengene ud samme dag, på Fast Invest har jeg nu ventet flere måneder.. Så tag det som en klar advarsel mod Fast Invest.

Nyt på bloggen

Måneden der gik – Juni 2020

Opsparingsraten i juli og august 2020

Juli og august har som nævnt været 2 dårlige måneden for opsparingsraten. Forbruget har været højere end planlagt og det samlede mål med et forbrug i omegnet af 120.000 kr bliver meget svært at nå i år. Det samme gælder en opsparingsrate på 40 %

Opsparingsraten er nu nede på 32 % for hele året – dog stiger den til ca 36 % når de berygtere flybilletter trækkes fra i forbruget. Dem har jeg stadig ikke set skyggen af, men skal dog heller ikke bruge dem lige pt.

Investering i juli og august

Jeg investerer fortsat ikke via månedsopsparingen. Jeg er som sagt all-in på boligopsparing lige nu. Det er jeg bl.a. fordi at jeg ikke ønsker at sælge mine nuværende indeksfonde Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL) og Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL).

Jeg har truffet en ny beslutning angående mine investeringer med crowdlending. Jeg begynder at trække mine investeringer ud, de penge skal istedet supplere min boligopsparing. Min oplevelse med Mintos har altid været gode. De er lette at investere med og har der har været ingen problemer med at trække pengene + fortjeneste ud igen. Så Mintos har stadig min klarer anbefaling. Se evt. min guide til Mintos her.

Fast Invest derimod er jeg stærkt tvivlende mod. Selve investeringsplatformen fungerer super fint, og det er let at komme igang og få sat de rigtige auto-invest kriterier op. Nu har jeg dog prøvet at trække nogle penge ud, men dem har jeg ikke fået udbetalt endnu. Så min anbefaling er klart at holde fingrene fra denne platform. Jeg håber selvfølgelig stadig at få mine indskud og fortjenester ud fra deres platform.

Aktier

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL)

Kurs

1. juli = 137,85

1. september = 137,15

Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL)

Kurs

1. juli = 159,8

1. september = 165,55

Novo Nordisk B aktie

Kurs

1. juli = 430,2

1. september = 411,75

Crowdlending

Mintos*

Indskud = 18.200 kr.

Nuværende = 12.648 kr.

Trukket ud = 8.094 kr

Værdi = 20.742 kr.

Fast Invest

Indskud = 14.656 kr.

Værdi = 16.011 kr.

* Linket til Mintos er et affiliate link. Det betyder at jeg potentielt kan tjene en smule, hvis du opretter en konto ved Mintos. Er du interesseret i at se hvordan du kommer i gang med Crowdlending, så tjek min guide til Mintos ud her: En begynders guide til Mintos

Total formue

På baggrund af de seneste 2 måneder er min totale formue ikke steget vildt meget, men det går fortsat støt og roligt den rigtige vej 🙂 Det er gået ca. 5.000 i den rigtige retning på de 2 måneder. Det bringer det årlige plus op til ca 77.500 kr målt fra 1. januar!

Skriv en kommentar