Måneden der gik – Januar 2019

Januar har været en rigtig godt måned 🙂 Efter en periode som arbejdsløs fik jeg et nyt job midt i måneden.

Selvom den meget fritid er mega skøn, så er der heller ikke mange ting der får en til at føle sig som en større taber end at møde op nede på jobcenteret. Det kan være hårdt for selvtilliden og selvværdet at være arbejdsløs, især i sociale sammenhænge.
Til gengæld har arbejdsløsheden også lært mig mange ting, som jeg er sikker på, at jeg vil få gavn af i resten af livet. En af de ting er; at selv som arbejdsløs har jeg en betydelig opsparingsrate.

Der kommer helt sikkert et indlæg eller to i løbet af måneden om hele den situation.

På den korte bane er det skidt rent økonomisk, da jeg fik ca. det halve beløb udbetalt i dagpenge, men det er vel det jeg har en “emergency fund” til. Fremadrettet giver det selvfølgeligt et stort løft på indtjeningssiden.

På investeringsfronten har det været en måned ligesom alle andre. Jeg har investeret i den sædvanlige Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL). Aktiemarkedet er desuden i klart grønt den sidste månedstid.

Nyt på bloggen

Handler om de mange fordomme der er omkring FIRE. Er det fx usolidarisk at stoppe med at arbejde, hvis man stadig er arbejdsduelig?

Som titlen hinter, så har jeg lavet en guide til let at komme i gang med crowdlending på Mintos´ platform. Jeg har selv brugt en del tid på at sætte mig ind i platformen, og har undervejs nedskrevet de praktiske skridt jeg har taget.

Investering

Aktiemarkedet er steget en del den seneste måned. Faktisk er alle mine fonde både i frie midler og pensionsdepottet steget. Den korte bane gør dog som sædvanligt ikke nogen forskel. Strategien ligger helt fast, så jeg har handlet på den sædvanlige måde igen.

Jeg har købt Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL) for ca. 90 % af min månedsopsparing, og den sædvanlige Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL) for ca. 10 %.

Mit eventyr på Mintos passer som sædvanligt sig selv. Det forløber nogenlunde som forventet. og står til at give et årligt afkast på 11,2% før skat.
Det er fortsat min plan at øge andellen af crowdlending i min portefølje.

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL)

*Jeg handler fast den 5. hver måned via månedsopsparing. Derfor den skæve dato.

Kurs

5. Januar = 127

6. februar = 134,7

Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL)

Kurs

5. januar = 132,20

6. februar = 141,7

Novo Nordisk B aktie

Kurs

5. januar = 313,5

6. februar = 319,2

Crowdlending

Mintos

Indskud = 3.000 kr.

Værdi = 3.033 kr.

Mine samlede investeringer: 70.000 kr. (Opdateret i februar 2019)

Samlet værdi af investeringer: 67.739 kr. (+1.106,62 kr. i udbetalt afkast)  

Skriv en kommentar