Måneden der gik – februar 2020

Februar blev en blodrød måned på aktiemarkederne. Det har egentlig været fint nok at få ”testet” min taktik og risikovillighed lidt. Et minus på 10-20% har ikke gjort at jeg på nogen måde genovervejer min taktik, selvom det har gjort at mit networth faktisk er blevet mindre i denne måned. Det er vidst første gang siden jeg startede med at tracke.

Det er min mening, at man kun bør bekymre sig om prisen på aktiemarkedet, hvis man skal på pension/trække ned inden for få år.

Nyt på bloggen

Måneden der gik – januar 2020

Opsparingsrate

Februar blev ikke en god måned for opsparingsraten. Til gengæld har jeg fået booket en ferie jeg og min kæreste har drømt om i et godt stykke tid, så det må jeg tage med.

Sølle 7 % blev det til. Kan dog trøste mig med, at jeg havde ramt de 40% uden den ferie. Heldigvis tegner marts måned lysere for opsparingsraten 😊

Samlet set opsparingsraten nu på 15%, hvilket selvfølgelig er milevidt fra de 40% jeg har sat som mål for 2020.

Investering

Det har som sagt været en stor nedtur på aktiemarkederne i denne måned. Specielt mine 2 fonde er gået skarpt ned at bakke. Det må jo forventes at der kommer op og nedture på aktiemarkedet, og når grunden er så åbenlys som coronavirus, så ville det da være dumt at gå i panik 😊

Derfor har jeg investeret som jeg plejer i indeksfondene Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL) og Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL).

Jeg har holdt fast i mine 2 crowdlending platforme Mintos og Fast Invest, men har ikke investeret yderligere. Jeg har for ca. 35.000 kr. og de gav i sidste måned samlet ca. 380 kr. i renter.

Mine investeringer

Aktier

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL)

Kurs

3. februar = 157,0

3. marts = 145,2

Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL)

Kurs

3. februar = 170,35

3. marts = 157,65

Novo Nordisk B aktie

Kurs

3. februar = 413,9

3. marts = 419,25

Crowdlending

Mintos

Indskud = 18.200 kr.

Værdi = 19.923 kr.

Fast Invest

Indskud = 14.656 kr.

Værdi = 15.559 kr.

Sådan er min formue fordelt i Februar 2020

Sådan set min totale formue ud i februar 2020 (uden pension medregnet)

En kommentar til “Måneden der gik – februar 2020”

  1. Av av, ja det har godt nok været et par blod-røde uger!
    Jeg er begyndt at opleve møder, konferencer mv. blive aflyst i forbindelse med mit arbejde i en international virksomhed. Når først ting på den måde begynder at gå i stå, er det jo rimeligt impactful.
    Øv – men håber der hurtigt falder ro på!
    /Jesper – http://www.udlejningsejendom.dk

    Svar

Skriv en kommentar