Måneden der gik – April 2020

April var en helt vild måned på aktiemarkederne. Det blev til en kæmpe stigning, på trods af det værste krise i min levetid. Igen må man konstatere at det er umuligt at time markedet. Få har solgt på det helt rigtige tidspunkt, endnu færre har købt igen på det helt rigtige tidspunkt..

Jeg har selv købt de to sædvanlige kedelige fonde Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL) og Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL) og derudover sparet en del kontanter op.

Nyt på bloggen

Måneden der gik – marts 2020

Opsparingsraten i april

April 2020 blev den bedste måned nogensinde! Eller ihvetfald mens jeg har tracket min opsparingsrate. Den endte på 62%. Det er jeg selvfølgelig meget tilfreds med. Jeg har egentlig ikke gjort noget helt ekstraordinært for at få den til at stige så meget. Det er et godt sammentræf af, at jeg har brugt ca 1.000 – 1.500 kr mindre end at sædvanlig pga. at jeg ikke kommer så meget ud for tiden, og at jeg har en lille ekstra indkomst på et par tusinde i april.

Samlet set er opsparingsraten nu på 36% for hele 2020, hvilket er en klar stigning fra sidste måned, hvor jeg samlet set kun lå på 25%. Målet på 40% er ved at være inden for rækkevide igen.

Medregnes pengene fra min aflyste ferie, så stiger opsparingsraten faktisk helt op til 43%. Jeg regner dem dog ikke med, før jeg rent faktisk har fået pengene retur. Det tager lidt ekstra tid i disse tider.

Investering i april

Jeg har købt de sædvanlige indeksfonde her. Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL) og Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL).

Jeg har holdt fast i mine 2 crowdlending platforme Mintos og Fast Invest, men har ikke investeret yderligere. Jeg har for ca. 36.000 kr. og de gav i sidste måned samlet ca. 271 kr. i renter.

Det betyder også at jeg ikke har investeret alle mine penge i april. For tiden sparer jeg bare kontanter op på en helt almindelig konto. En flytning eller et muligt køb af lejlighed kan komme på tale inden for en overskuelig periode, derfor vurderer jeg at det sikreste for mig er ikke at gøre noget fancy med de penge, da jeg vil være 100 % sikker på at de er tilgængelige.

Aktier

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL)

Kurs

7. april = 131,5

4. maj = 133,95

Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL)

Kurs

7. april = 143,3

4. maj = 148

Novo Nordisk B aktie

Kurs

7. april = 409

4. maj = 431,9

Crowdlending

Mintos*

Indskud = 18.200 kr.

Værdi = 20.239 kr.

Fast Invest

Indskud = 14.656 kr.

Værdi = 15.829 kr.

* Linket til Mintos er et affiliate link. Det betyder at jeg potentielt kan tjene en smule, hvis du opretter en konto ved Mintos. Er du interesseret i at se hvordan du kommer i gang med Crowdlending, så tjek min guide til Mintos ud her: En begynders guide til Mintos ådan set min totale formue ud i februar 2020 (uden pension medregnet)

Skriv en kommentar