Livsstilsdesign før økonomisk uafhængighed

Jeg oprettede denne blog for at dokumentere min vej mod økonomisk uafhængighed, men har allerede ændret mit syn på mine målsætninger. Målet var i starten et tal, men har nu ændret sig imod at designe den perfekte livsstil.

Hvorfor vente på 25x forbrug?

Jeg opdagede for alvor FIRE begrebet tilbage i marts/april 2018, og fik hurtigt en målsætning om at jeg skulle opspare ca. 25x mit forbrug for at være økonomisk uafhængig.

Ifølge MR. Money Mustache kan jeg gøre det ved ca. at leve for 50% af min indtjening i de næste 16-17 år. Det lød i starten super tillokkende for mig. Nu skulle jeg “bare” arbejde til jeg var ca. 45-50 år, også var lykken gjort.

Jeg har dog brugt meget tid på at filosofere over hvordan min optimale hverdag ser ud. I den forekommer der ikke en 8 timers arbejdsdag for en arbejdsgiver, men der forekommer altså en form for produktivt og meningsfyldt indslag/arbejde.

Giver det arbejde/indslag fx 5.000 kr om måneden, så er tallet jeg skal tjene via passiv indkomst allerede halveret.

Mit mål med økonomisk uafhængighed har aldrig været 100 % pension fra alle indkomstgenererende aktiviteter, men friheden til at have kontrol over min tid og energi.

Jeg overvejer med jævne mellemrum hvad fremtiden skal bringe på kortere og længere sigt. Lige nu er jeg egentlig glad for mit arbejde. Jeg nyder indlæringen og udfordringen. Fremtiden på arbejdsmarkedet kan selvfølgelig gå i flere retningen. Jeg har overvejelser om deltid, egen virksomhed eller freelancer kan være noget for mig, måske en kombination kan være løsningen.

Hvad stræber du efter?

Jeg har beskrevet en typisk hverdag i min ønskede livsstil i et tidligere indlæg. Det indlæg vil blive fulgt op i 2019, hvor jeg vil prøve at beskrive min ideelle uge, måned og år.

Inspiration kommer fra bogen “7 habits of highly effective people” som jeg læste et par gange tidligere i 2018. Bogen er mere end 30 år gammel, men principperne holder altså stadig her 30 år efter. Udover at læse bogen, vil jeg udfordre alle læsere til at lave en plan for deres ideelle dag, uge, måned og år.

At lave de planer har givet mig mere klarsyn over hvad jeg vil opnå, og måske endnu vigtigere, hvorfor jeg vil opnå det. For mig er det utrolig vigtigt at motivationen og glæden er med undervejs. Rejsen mod økonomisk uafhængighed er ikke bare 20 år der skal “grindes” ud. Den skal i høj grad nydes undervejs.

Rejsen over målet

Derfor er min opfordring til dig: Vent ikke 20 år med at leve din drøm. Gå i gang i dag med at skabe en tilværelse du glæder dig til!

Vil du have inspiration og inputs til at designe din tilværelse?

Lyt med på ChooseFI episoderne 33 og 96, hvor Brad og Jonathan har besøg af Dominick Quartuccio, forfatteren bag bogen “Design your future”.

Vil du godt i gang på din vej mod økonomisk uafhængighed? Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 4 konkrete trin til at sætte dig igang.

Tilslut dig frihedsjægerne!

Få 4 action-steps til at starte din rejse mod at blive økonomisk uafhængig

* indicates requiredSkriv en kommentar