Investeringsrådet jeg giver til mine venner

Mine venner spørger mig af og til hvad jeg gør med mine investeringer, og hvad jeg syntes de skal gøre med deres. Derfor formulerer jeg her det korte og simple svar jeg plejer at give dem.

Hvad er din situation?

Først hører jeg hvad deres mål er med at investere. Afhængigt af om det fx er til en opsparing til en lejlighed eller fordi man vil være økonomisk uafhængig, så giver jeg forskellige svar.

Det de fleste af mine bekendte er interesseret i, er at investere på den lange bane og lade pengene arbejde for dem. De fleste er ligesom mig omkring 30 år og tidligt i deres karriere. Det bliver derfor det scenarie jeg tager udgangspunkt i.

Læg din investeringsstrategi

Jeg er helt klart af den overbevisning at passive investeringsforeninger med lave omkostninger er vejen frem. Det er super enkelt og slår gang på gang alle aktiespekulanterne derude.

Derudover råder jeg til ikke at holde for meget øje med markedsudsving. Jeg kan ikke forudsige markedet, og det er der faktisk ikke rigtig nogen i verden der kan, så derfor handler det egentlig bare om at være bredt i markedet over en lang periode.

”It’s about time in the market, not timing the market” JL Collins

For at give mine venner ro i sindet henviser jeg dem altid til JL Collins. Han er manden bag ”The simple path to wealth” og bloggen jlcollinsnh.com. Han er super god til i ro og mag at forklare teorien og begreberne bag sin investeringsstrategi.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Eller hør JL Collins i mit ynglings podcast om økonomisk uafhængighed ChooseFi.

Episode 19 – The Stock Series Part 1

Episode 34 – The Stock Series Part 2

Podcastet er tilgængelige på de fleste platforme, bl.a. Spotify.

Mine praktiske investeringsråd

Helt lavpraktisk så råder jeg mine venner til at oprette en månedsopsparing på Nordnet. Nordnet er gode til at holde gebyrer og andre omkostninger nede, og de har den investeringsforening med den laveste løbende omkostning(0,5 %). Med månedsopsparingen slipper du også for at betale kurtage på dine løbende opkøb.

Den investeringsforening jeg anbefaler, og som jeg selv investerer i hedder:

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL)

Vil du lidt dybere?

Læs – Betal dig selv først – automatiser din vej til rigdom

Vil du vide mere om at blive økonomisk uafhængig?

Tilslut dig frihedsjægerne!

Få 4 action-steps til at starte din rejse mod at blive økonomisk uafhængig

* indicates requiredSkriv en kommentar