Hvilke elementer indgår i din perfekte FIRE hverdag?

Økonomisk uafhængighed handler i høj grad om friheden til at gøre hvad du har lyst til, men hvad har du egentlig lyst til at fylde dine dage med?

Hvordan ser den perfekte hverdag ud efter du har nået sit store mål om økonomisk uafhængighed?

Måske er der allerede elementer du kan indføre, selv før du er økonomisk uafhængig.

Elementer i min perfekte hverdag

Dagens blogindlæg handler om, hvad jeg egentlig gerne vil lave på sådan en hel almindelig onsdag efter jeg er blevet økonomisk uafhængig.

For at jeg kan være glad og lykkelig i min tilværelse, har jeg brug for følgende elementer:

Fysisk aktivitet – Fx træning, løb, boldspil, gåture, cykelture, mv.

Mental stimulering – Fx læsning, meditation, opgaver, spil, mv.

Mad – Tid til at lave og spise mad i roligt tempo.

Følelsen af at gennemføre/udføre noget af værdi – Fx udføre opgaver jeg havde sat mig for, fx blogindlæg, gennemføre et kursus, udføre en arbejdsopgave, mv.

Det kan også være at hjælpe eller være nytte for andre.

Udvikling/læring – Læsning af bøger og artikler, lytte til podcast og bøger, skrive mine egne tanke ned om nye teknikker og metoder, tage kurser, webinarer, seminarer, mv.

Gode sociale interaktioner – Tid til at hænge ud med venner, familie og kæreste. Kan være alle aktiviteter som spil, bar besøg, madklub, fodboldkamp, stranden, mv.

Alle elementerne behøves ikke indgå i hver eneste dag, men jo flere jo bedre vil jeg sige. Som alt andet handler det om balance. Skal du stresse igennem dagen for at nå ting i alle kategorier, så er det formentligt bedre at sløjfe en enkelt aktivitet, også engagere dig i de ting du kan nå.

Min perfekte onsdag

Vågne langsomt op – Jeg er ikke udpræget A-menneske og kan godt lide at sunde mig 5-10 minutter inden der skal ske noget.

Kvalitetstid med kæreste – Er jeg så heldig at sove sammen med min kæreste, så den bedste start på dagen selvfølgelig sex med hende. 🙂

Kan det blive efterfulgt af en stille og rolig samtale om dagen, livet eller andre spændende ting, så er jeg virkelig i godt humør og klar til resten af dagen.

Produktivt indslag – Arbejde med selvstændigt projekt. For nuværende er jeg ikke selvstændig, men et indlæg på denne blog kan fx erstatte det. Det kunne også være frivilligt arbejde i en god organisation både alene eller med kollegaer.

Tid til at lave mad – God, sund og velsmagende mad er både en lækker oplevelse og vitalt for et godt helbred. Laver jeg det selv, så rammer det ofte alle tre parametre + det er billigt.

Fysisk aktivitet – Jeg træner ofte i mit fitnesscenter eller løber en tur. Træningen giver mig både mentalt og fysisk overskud, og jeg forlader altid en træning i godt humør. Træner jeg alene, er det også tiden jeg bruger på at lytte til diverse lydbøger og podcasts. På den måde slår jeg 2 fluer med et smæk. Det kan også siges hvis jeg træner eller dyrke en anden sportsgren med en ven. Det er blot det sociale aspekt der også plejes her.

Mental stimulering – Jeg er med alderen begyndt at sætte stor pris på læsning og læring. Det kan være nye artikler, best-practice cases indenfor mit erhverv, interviews, bøger, podcasts, mv. Kan det udføres mens jeg får noget sol i ansigtet, så gør det bare det hele bedre.

God mad og social aktivitet – Kan aftensmaden kombineres med social aktivitet, så er det igen 2 fluer med et smæk. Kigger venner, madklubben, familie eller kæresten forbi til god mad, en øl eller to, måske en tur i vandet eller andre sjove aktiviteter, så har det været en god aften.

Det kan lyde kedeligt, men efterlader stadig massere af tid til at hoppe bungyjump, spille lasertag eller besøge Mount Fuji på andre dage. Og hvem sige at hverdage behøves at være 5 dage om ugen.

Hvad kan du indføre i din hverdag?

Du behøves altså ikke at vente til du er økonomisk uafhængig med at indføre dine ynglings elementer i din hverdag. Det er klart at 6-10 timer på arbejdsmarkedet gør sit indhug, men det efterlader dig stadig massere af tid til de ting du virkelig prioriterer.

Sådan kommer du i gang!

  1. Skriv de ting ned du gerne vil lave på hel almindelig hverdag, efter du har nået dit mål om økonomisk uafhængighed.
  2. Lav en plan over hvordan du bruger din tid nu. (Der findes mange gode apps, skemaer, mv til at tracke din tid mere præcist. Opdel fx alle vågne timer i intervallet på 15 min).
  3. Lav en ny plan hvor du indpasser elementer fra punkt 1 i din nuværende hverdag. Det kan være at det kun er 1 eller 2 aktiviteter pr. dag eller uge, men det er fremskridt.
  4. Øvelse gør mester – gør du det på kontinuerligt basis, vil du finde mere tid til de ting du prioriterer, end du regner med.

Pointen er altså, at du ikke behøves at vente 10-20 år til at du er økonomisk uafhængig med at leve det liv du ønsker. Rejsen mod økonomisk uafhængighed skal også leves og nydes, hvad er pointen med det hele ellers?

Fandt du artiklen interressant?

Fortsæt læsningen med: Den Ultimative Introduktion Til Finansiel Frihed

Skriv en kommentar