minimalisme

Hvad minimalisme har lært mig på min vej mod økonomisk uafhængighed

Minimalisme og jagten på økonomisk uafhængighed har mere tilfælles end man ser ved første øjekast. Ligheden ligger i bevidst at vælge hvad man bruger sine dyrebare ressourcer; tid, fokus og penge på.

Bevidsthed er nøgleordet

Min egen rejse mod økonomisk uafhængighed startede egentlig med at tænke på fremtiden. Hvad er det for en fremtid jeg gerne vil have, hvilke grundlæggende værdier har jeg egentlig, og hvad er vigtigt for mig i mit liv?

Ting som relationer, tid, helbred og geografisk frihed står på min liste over fremtidige mål.

Det er her at økonomisk uafhængighed kommer ind i billedet. Skal jeg opnå den fremtid, jeg ønsker at leve, og som gør mig spændt på fremtiden, så skal jeg træffe nogle meget bevidste valg og fravalg i tilværelsen. Det handler ikke kun om penge, men om at gøre ting der skaber værdi og lykke i mit liv.

Det er det samme med minimalisme!

Min fortolkning af minimalisme handler i alt sin enkelthed om at gøre ting der skaber værdi i mit liv. Og med værdi menes altså ikke kun i den monetære forstand, men også i den bredere version af udtrykket.

Så træf bevidste valg i dit liv, og fokuser din tid, energi og penge på ting der virkelig gør dig lykkeligere. Frarøv ikke dig selv livets glæder, men fokuser i stedet din indsats på områder der er meningsfulde for dig.

Læs ogsåSådan har minimalisme nedsat mit forbrug

Vil du lære mere om hvordan minimalisme kan hjælpe dig?

”The minimalist” er holdet bag en amerikansk blog og et podcast, som er blevet utrolig populære over de seneste 7-8 år. De gik fra det travle arbejdsliv til en mere meningsfuld og minimalistisk livsstil. I deres podcast diskuterer og fortæller de to gode venner om deres egen rejse, og om emner som ting, penge, forhold, venskaber og meget mere.

Selvom de kan virke en smule frelste, så har de hjertet på det rigtige sted og leverer mange gode tips i humoristisk stil til at leve et mere bevidst liv med mindre.

Læs deres blog her eller lyt til deres podcast her.

PS: Gode og gratis podcast kan høres på både Spotify, Podcast Addicts(App) og mange flere steder.

Skriv en kommentar