Økonomikongen på udflugt

Måneden der gik – Februar 2019

Februar er gået og vinteren er slut. Mit humør stiger altid i takt med foråret indfinder sig, og den sædvanlige vinterdepressioner har ikke engang rigtig ramt i år, så ser frem til et glimrende forår.

Nu har jeg også arbejdet over en måned, og må sige at det heldigvis stadig er meget fedt. Selvom bloggen her bl.a. handler om at arbejde mindre, så er det fedt at jeg trods alt syntes at det både er spændende og lærerigt at gå på arbejde for tiden. Hvis det ikke ser sådan ud om et par år, så har jeg jo muligheden for at stoppe med det 🙂

På investeringsfronten har det været en måned ligesom alle andre. Jeg har investeret i den sædvanlige Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL), Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL) og Mintos. Mine investeringer er gået en smule op den sidste månedstid.

Nytbloggen

5 ting arbejdsløshed har lært mig

Handler om de vigtige lektioner en periode som ledig har givet mig. Perioden har bl.a. givet mig inspiration og lysten til at forfølge økonomisk uafhængighed.

Gæsteblog: Hvorfor skal andre bestemme min pensionsalder?

Det første gæsteindlæg på økonomikongen kommer fra ingen ringere end Christian Due fra Mininvestering. Christian giver sit syn på pension og de mulighder vi har for at tage kontrollen over vores pensionsalder.

Investering

Mine investeringer er steget en lille smule den sidste månedstid. Jeg har købt Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL) for ca. 90 % af min månedsopsparing, og den sædvanlige Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL) for ca. 10 %.

Derudover har mine indexfonde udbetalt udbytte. De penge forlader aldrig Nordnet og bliver geninvesteret i den kommende tid.

Mit eventyr på Mintos passer som sædvanligt sig selv. Det forløber nogenlunde som forventet. og står til at give et årligt afkast på 11,4% før skat. Jeg har øget min investering i denne måned og forventer stadig at den skal udgøre en voksende del af min portefølje.

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL)

*Jeg handler fast den 5. hver måned via månedsopsparing. Derfor den skæve dato.

Kurs

2. februar = 134,7

4. marts = 132,4

Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL)

Kurs

2. februar = 141,7

4. marts = 142,85

Novo Nordisk B aktie

Kurs

2. februar = 319,2

4. marts = 324,7

Crowdlending

Mintos

Indskud = 5.000 kr.

Værdi = 5.057 kr.

Mine samlede investeringer: 73.000 kr. (Opdateret i marts 2019)

Samlet værdi af investeringer: 71.760 kr. (+1.106,62 kr. i udbetalt afkast)

Skriv en kommentar