En begynders guide til Mintos

Crowdlending er blevet det nye sort for private investorer. Det er selvfølgelig ikke gået ubemærket hen på Økonomikongen.

Jeg investerer selv i crowdlending på platformen Mintos.

Her kommer en praktisk orienteret guide til begynderen der gerne vil i gang ved Mintos.

Hvad er crowdlending og Mintos?

Guiden her har fokus på de praktiske trin du skal tage for at komme igang på Mintos. Først kommer dog her en kort version af hvad crowdlending er for en størrelse.

Kort sagt handler crowdlending om at private investorer låner deres penge ud til virksomheder og privatpersoner.

Långiverne er sådan nogle som dig og mig der er trætte af, at vi får 0% i indlånsrente ved banken. Vi vil gerne have at vores penge kommer ud og arbejder for os.

Låntagerne er nogle som ønsker at låne penge til fx renovation, billån, forbrug, virksomheder, mv, men som af den ene eller anden grund ikke kan/vil låne ved banken. Det kan være de vil låne et for lille beløb, at de bliver tilbudt en dårlige rente, eller de vil måske bare gerne undgå papirarbejdet der er forbundet med et banklån.

Mintos er baseret i Letland og blev oprettet i 2015. I januar 2019 rundende Mintos 2 imponerende milesten;

 • 1,5 milliarder investeret i lån.
 • 100.000 registrerede investorer.

Mintos er min foretrukne platform, fordi det er en stor platform og den tilbyder Buyback garanti på mange af lånene. Det mener jeg giver en form for sikkerhed. Derudover er det muligt at opnå et højt afkast på platformen. Jeg har til dags dato et afkast på ca. 11 %.

Opret din konto ved Mintos

Det er let at oprette en konto på Mintos. Følg linket, så lander du på registreringssiden. Her skal du udfylde land, fornavn, efternavn, fødselsdag, email, telefon og kodeord.
Det hele foregår på engelsk, men det er meget lige til at udfylde. (Husk at bruge dit fulde navn ellers kan det give problemer med verificeringen af din konto).

Linket er desuden et affiliate link. Det betyder at opretter du dig via linket, så er det en fordel for os begge på 2. Vi får begge 1 % af din investering ekstra. Dvs. at investerer du fx 1.000 euro, så modtager vi begge 10 euro ekstra. Det bliver vi selvfølgelig ikke rige af, men det er da værd at tage med 🙂 Mintos kigger på hvad du har investeret for efter henholdsvis 30, 60 og 90 dage. Den bonus er selvfølgelig oveni dit almindelige afkast.

Efter du har afsluttet tilmeldingen, modtager du en bekræftigelses email fra Mintos. Nu er du klar til at lave din første indbetaling.

Indbetal gratis på Mintos

Mintos er en udenlandsk service, så hvis du vil overføre penge via din almindelige bank kommer der gebyrer på. Vil du undgå at betale gebyrer til din bank er der heldigvis en gratis metode. Det er en metode jeg selv har benyttet til mine indbetalinger.

Revolut er et nyt super smart alternativ til de traditionelle banker. Revolut er en app der bl.a. tilbyder reelle vekselkurser til de rigtige kurser, og hvor du kan veksle dine penge helt gebyrfrit.

Opret din Revolut konto her!

Oprettelsen er rimelig smertefri og kan klares på 5-10 min. (Jeg har endda fået et gratis kreditkort med, der blev tilsendt gratis og som der kan hæves 1.500 kr. på gratis i udlandet).

Efter oprettelsen skal du indbetale penge til din Revolut konto. Det gør du let via appen ved at trykke på plus-ikonet til venstre. Du overfører altså bare penge fra din almindelige netbank til din nye konto ved Revolut.

Nu kan du øverst i appen se at dine penge står i DKR, altså i danske kroner. Dem vil du gerne have lavet om til euro. Det gør du ved at trykke på veksel-ikonet til højre for beløbet.

Husk at lave denne veksling i bankernes åbningstid ellers vil du blive ramt af et gebyr på 0,5%.

Overfør gratis fra Revolut til Mintos

Nu står dine penge forhåbentlig i euro på din Revolut konto. Nu skal du overføre dem det sidste stykke fra Revolut til Mintos. Det gør du ved at logge ind på din Mintos konto og trykke på:

Overview
Add funds
Bank transfer

Nu kan du se Iban og BIC nummer

Nu åbner du din Revolut app og indtaster bankoplysningerne. Overførslen taget normalt 1-2 dage. Ved min sidste indbetaling stod pengene dog allerede på Mintos kontoen et par timer senere.

Ved din næste indbetaling kan du benytte tidligere indbetalinger. Tryk på “payments” nederst i Revolut appen og derefter “banktransfer”. Der kan du se din tidligere indbetaling til Mintos.

Verificering af din Mintos konto

Ved 2. indbetal blev jeg bedt om at verificere min konto. Det viste sig lidt besværligt for mig, da jeg kun havde brugt det ene af mine efternavne. Efter lidt skriverier med supporten blev det dog løst. Du verificerer din konto ved at sende et billede af dit pas, samt et billede af dig selv hvor du holder dit pas frem.

Investering på Mintos

Nu sker der endelig noget! Vi skal til at investere dine penge ved Mintos!

Den måde det sker på er at du går op i oversigten og trykker på fanen ”Auto invest” og derefter ”Create new auto invest strategy”. Nu bliver du præsenteret for 3 løsninger fra Mintos. Dem skal du dog ikke tage, men vælge ”Custom strategy”. Nu har du mulighed for selv at udvælge dine lån. Det gør du lettest ved at opsætte en række filtre.

Opsætning af filtre til Auto invest strategi på Mintos

Jeg vil nu gennemgå de filtre, jeg benytter i min Auto Invest strategi på Mintos.

Øverste Filtre

Buyback guarentee – Yes – Ved at tilvælge buyback guarantee sikrer du dig mod dårlige betalere. Er låntageren mere end 60 dage forsinket med sin betaling, så køber den originale lånudbyder lånet tilbage + renteskrivningen.  

Rating – Fravælger lån med ratingen C og D – Det gør jeg for at fjerne de mest risikable lån.

Loan type og Country indstiller jeg ikke. Jeg vurderer at det egentlig gør lige meget hvilket land og hvilken type lån det er.

Nederste filtre

Interest rate – Vælg hvor høj en rente du ønsker på dit udlån. Jeg sætter min på minimum 10,5 %. Her finder jeg min balance mellem et højt afkast og ikke at udelukke for mange låntagere.

Remaining loan term – Her har jeg valgt at sætte filteret på 36 måneder, altså 3 år. Det gør jeg for at udelukke de lån med allerlængst løbetid, men samtidig ikke udelukke for mange andre låntagere. (Tænker du mere kortsigtet, så juster dit filter efter det).

Navn – Angiv et navn til din strategi

Portfolio Size – Indsæt det tal du ønsker at investere for. Vil du investere for fx 150 euro så skriv det. Det er vigtigt at du ikke sætter et kæmpe tal, da du kan risikere at den investere hele dit beløb i kun 1 låntager.

Investment in one loan – Minimum er 10 euro. Det sætter jeg selv til min 10 – max 10. På den måde kan jeg sikre diversificering i mine lån. Mange små udlån i stedet for få store.

Do you want to reinvest? – Yes – Vælger du ja, så giver du din strategi lov til at geninvestere de penge du tjener på dine nuværende udlån. På den måde kan din portefølje blive ved at genere et større og større afkast. (Porteføljen kan dog ikke overstige det tal du har sat i Portfolio Size.

Include Loans already invested in? No – Dette filter kan egentlig gøre lige meget hvis det er første gang du laver en investering ved Mintos. Har du derimod gang i flere porteføljer eller har lavet manuelle investeringer, så bliver de udelukket fra denne portefølje.

Diversify across loan originators – Yes – Sikrer at din portefølje bliver spredt ud over forskellige låntagere. På den måde spreder du din risiko ud over flere “Loan originators”.

Vigtigt! Åbn ”Diversification settings”. Her kan du se alle de låntagere, du har i din portefølje. Det er vigtigt at sørge for at procenterne er fordelt ligeligt eller som du foretrækker det. Husk også at tjek om det samlet giver 100 % i total. Giver det ikke samlet 100 % kan der opstå fejl, og du kan få investeret hele din portefølje i den samme låntager.

Tjek billederne for at se om dine filtre er korrekt opsat!

Diversification settings kan fx se sådan her ud med 14 låntagere.

Er dine filtre opsat efter dine ønsker?

Tryk på ”Save and activate”. Nu finder Mintos de lån der passer med alle dine filtre og investerer for det beløb du har angivet.

Nu skal du bare vente og se pengene formere sig på din konto.

Se dine investeringer

Vil du se hvilke lån du helt konkret har investeret i? Klik på “My Investments” i øverste fane. Nu kan du se alle dine aktive lån.

Prøv at trykke på et af lånene for at læse nærmere om det konkrete lån du har investeret i.

Det kedelige – Skat og risiko ved crowdlending

Skat

Skat på crowdlending kan være en avanceret omgang. Heldigvis for alle os andre har Christian Due på sin blog Mininvestering.dk gjort mere rede for skatten.

Se mere på: Skat af Crowdlending Indkomst

Risiko

Som ved alt investering er der også en vis risiko ved crowdlending. For at minimere din risiko vil jeg anbefale at du altid vælger lån med en ”Buyback guarentee”. Med Buyback guarentee garanterer den originale lånudbyder at købe lånet tilbage + rentetilskrivninger, hvis betalingen er mere end 60 dage forsinket.

Endnu er ingen crowdlending platforme gået konkurs, så det er ukendt hvad der sker i det tilfælde. I et enkelt tilfælde er en loan originator på Mintos platform også gået konkurs. I det tilfælde håndterede Mintos dog situation fint og suspenderede hurtigt handlen, og de fleste långivere har fået deres lån tilbage.

Er du klar til at investere på Mintos?

Opret din konto via linket her, og få 1 % cashback oveni dit almindelige afkast!

Opret en Revolut konto via linket her, og kom i gang med at overføre gratis til Mintos!

Har du spørgsmål eller lyst til at dele dine erfaringer med Mintos, så skyd løs i kommentarfeltet eller send en mail på hej@okonomikongen.dk.

4 kommentarer til “En begynders guide til Mintos”

 1. Hej Økonomikongen!

  Super godt indlæg.
  Når jeg vil benytte Revolut til overførsel, så står der dog at der kan påløbe et gebyr, på grund af international overførsel. Jeg går ud fra, det er de 55kr. min bank tager for overførsler som ikke er i Euro. Eller er det slet ikke relevant i dette tilfælde? Eller ved du, om det ville gøre en forskel med kortbetaling?

  Mange hilsner,
  Henrik

  Svar
  • Hej Henrik

   Først skal du indbetale pengene til din revolut konto.
   Så veksler du fra danske kroner til euro inde i appen (Gør dette i bankernes åbningstid, for at undgå et lille gebyr)
   Fra revolut appen kan du nu overføre gratis til din Mintos konto. 🙂

   For at finde den konto du skal overføre til, så skal du være logget ind på din Mintos konto.
   Derefter kan du trykke på “Add funds” –> bank transfer –> vælg euro i valuta.

   Nu kan du se:
   Bank
   Beneficiary Bank Account Number / IBAN
   Payment Details
   Beneficiary Bank SWIFT/BIC Code
   Beneficiary Name
   Beneficiary Bank Address

   Det er de data du skal taste ind i revolut appen, når du laver du overførslen.

   Det er heldigvis kun ved første overførsel du skal indtaste alt det her.
   Ved næste overførsel, så har Revolut gemt oplysningerne.

   Håber du kan bruge det til noget 🙂

   Svar
 2. Hej ØkonomiKongen, er lige startet på mintos, men ved en fejl har jeg lavet en diversified strategi, og efter lagt penge ind på min konto, hvor mintos så har investeret pengene på strategien. Ville det være smart at cash out, også lave en custom strategi, som du viser her i artiklen?

  Svar
  • Hej Christoffer

   Fedt at du er kommet igang med at investere 🙂 Jeg ville bare lade pengene stå med den nuværende strategi, da det vidst koster lidt at cashe ud.
   Derefter kan du stoppe for auto-invest på den strategi og fortsætte med en custom strategi, som den jeg foreslår her.

   Svar

Skriv en kommentar