Derfor skal du have ”Fuck You Money”

Fuck you Money er et fantastisk udtryk. Hvem har ikke tænkt ”fuck nu af”, men end med at sige ”ja helt sikkert”.

De fleste mennesker har haft fantasien om at sige ”fuck you” og storme ud af døren med et stort smil på læberne. Det kan fx være til chefer, kollegaer, kunder eller forretningspartnere når der bliver stillet urimlige krav til dig igen.

Med ”Fuck You Money” har du magten til rent faktisk at gøre det. Du tager magten tilbage over dit liv, og kan selv bestemme hvordan du bruger din tid her på jorden.

Det handler ikke om at brænde alle sine broer og svine sine kollegaer. Det handler om at være sin egen person, og tage ansvaret for at man selv lever det liv man har lyst til. Lever du et liv hvor alle fortæller dig hvad du skal gøre, så kan det føre til vrede, had og skuffelse.

Er du ikke økonomisk afhængig af din næste lønseddel eller kunde, så behøves du ikke finde dig i hvad som helst på dit arbejde eller i din egen virksomhed for den sags skyld.

Har du friheden til at sige nej til din chef eller din kunde, så vil du opleve at magtbalancen kan ændre sig. Du kan genforhandle, hvad du ikke er tilfreds med, ellers kan du simpelthen gå væk fra handlen.

Det tager din følelse af frihed til et helt nyt niveau.

Hvornår har du ”Fuck You Money?”

Der er mange forskellige meninger om hvornår man egentlig har ”Fuck You Money”. Nogle mener at man først har ”Fuck You Money” når man er helt økonomisk uafhængig, altså at man ikke behøves at tage et arbejde resten af livet af økonomiske årsager. Andre mener allerede at man har ”Fuck You Money” når man har 2-3 års udgifter i likvide aktiver.

Jeg mener personligt også at man har ”Fuck You Money” allerede når man har 2 års forbrug dækket. 2 år burde være nok for de fleste til at beslutte hvad de ellers vil lave her i livet. Med de penge har man råd til at rejse rundt i verden, starte en ny virksomhed eller bare have tid til fokusere på hvad der kommer som det næste.

Den kortere periode gør sig især gældene i Danmark. I Danmark har vi jo et sikkerhedsnet, så man er sikret dagpenge i 2 år. Dagpenge kan i langt de flestes tilfælde betale de månedlige udgifter man har.

(Dagpenge systemet skal dog ikke udnyttes, og er skabt med det formål at sikre folk økonomisk i hårde tider)

Sådan får du ”Fuck You Money”

Du får ikke ”Fuck You Money” fra den ene dag til den anden. Det kræver at du lever indenfor dit budget og har en betydelig opsparingsrate. Er din opsparingsrate fx på 50%, så har du allerede optjent nok på 2 år.

Eksempel:

Er dit forbrug på 10.000 kr pr måned, så har du brug for et beløb på 240.000 kr. Har du 20.000 kr udbetalt (pension ikke medregnet), og bruger du kun 10.000 kr pr måned, så opsparer du 120.000 kr om året.

Husk at pengene ikke skal stå som friværdi i en bolig eller lignende. Det skal være penge du kan have tilgængelige indenfor en overskuelig periode. Det kan være i en helt almindelig opsparingskonto eller en aktie- og obligationskonto ved Nordnet.

Læs også: Den Ultimative Introduktion Til Finansiel Frihed

Se et sjovt og lærerigt klip af forfatteren af “The simple path to wealth”. (1.36)

(Den bedste bog til at få dig igang med investeringsforeninger)

Du er som altid velkommen til at kommentere med ris, ros, holdninger eller spørgsmål i kommentarfeltet nedenunder. Har du fundet artiklen interessant, så tilmeld dig mit nyhedsbrev og nye artikler sendt direkte til din indbakke.

Skriv en kommentar