Økonomisk uafhængig - nu med kajak

Måneden der gik – april 2019

April er gået, og der er sket en del på privatfronten. Jeg er flyttet sammen med min kæreste 😊 Flytningen er fra en lejelejlighed til en anden, så det har ikke været kompliceret.

Det er et stort plus for mig både på lykkefronten og rent økonomisk. Mine faste udgifter er faldet ca. 1.600 kr. om måneden. Det kan jeg forhåbentlig investere ekstra hver måned. Der har selvfølgelig været nogle flytte omkostningen. De har på den korte bare gjort at min opsparingsrate ikke har været så god i april.

Investeringsmæssigt har det været endnu en måned på rutinen. Jeg har investeret i crowdlending på Mintos, og de sædvanlige indexsfonde Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL), Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL).

Derudover er jeg hoppet med på bølgen og tilmeldt mig Lunar Way. Det kommer jeg til at afprøve som mit almindelig betalingskort i den kommende periode. For mig virker det til endnu et firma der var ruske op i de gamle brancher bank, forsikring og investering. Alt konkurrence i de sektorer er velkomne 🙂

Nyt på bloggen

Måneden der gik! – marts

Opsparingsraten

Ny tilføjelse til månedsrapporten. Min opsparingsrate endte på 25 % i april. Det er egentlig godkendt syntes jeg, da der har været en stor udgift til en sofa, og en yderst uheldig cykelbøde på intet mindre end 1.000 kr. 😢

i 2019 går jeg efter en samlet opsparingsrate på omkring 30 %. Den ligger i øjeblikket på lidt beskedne 25 %. En normal måned bør fra nu af kunne ligge på omkring 35-40%. Nyt job og flytningen gør det muligt, at jeg fremover vil kunne ramme en højere opsparingsrate end tidligere.

Investering

Mine investeringer har stået rimelig stille denne måned. Novo Nordisk aktien har haft en dårlig måned, men er stadig en smule oppe for det samlede år.

Derudover er mit indskud blevet forhøjet på Mintos. Jeg har nu indskudt 12.200 og har tjent 156 kr. før skat på det. For at få større diversifikation på min portefølje og især crowdlendingdelen, så overvejer snart at udvide med en ny crowdlending platform.

Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL (SPIGLAMRIKL)

*Jeg handler fast den 5. hver måned via månedsopsparing. Derfor den skæve dato.

Kurs

2. april = 137.1

6. maj = 137.76

Sparindex INDEX DJSI World KL (SPIDJWKL)

Kurs

2. april = 146.4

6. maj = 148.2

Novo Nordisk B aktie

Kurs

2. april = 347,45

6. maj = 317,4

Crowdlending

Mintos

Indskud = 12.200 kr.

Værdi = 12.356 kr.

Skriv en kommentar