Året der gik! 2019

2019 har finansielt set handlet meget om bare at holde snuden i det spor jeg begyndte på 2018. Det er egentlig gået nogenlunde, hvis jeg skal sige det selv. Af mine finansielle mål i 2019 kan nævnes:

  • Invester min 3.000 kr. om måneden.

Det er blevet overgået hver måned. Jeg investerer fortsat med månedsopsparingen på Nordnet. Det kører rigtig fint og har ikke brugt et eneste minut på det i år. Derudover har jeg øget min investering i crowdlending markant. Var næsten 100% i aktier sidste nytår. Nu er fordelingen tættere på 70-30 i aktiernes favør.

  • Forbrug på 10.000 kr. om måneden.

Det mål var jeg utroligt tæt på at overholde. Det blev til et forbrug på ca. 10.343 kr. pr. måned. Det er samlet set kun 4.000 kr. over budgettet for hele året. Billigere husleje siden april har bl.a. været med til at trække i den rigtige retning.

  • Opsparingsrate på 30%

Endnu engang er det lige ved og næsten på dette mål. Det blev til en opsparingsrate på 29%. Selvom de 2 nederste mål ikke blev nået, så har det jo ikke været spildt arbejde. Har man gang i de rigtige processer, så skal de rigtige resultater nok komme.

Privat er der selvfølgelig også sket meget. Helt kort så er jeg flyttet sammen med min kæreste og har fået et job. Det er selvfølgelig to store ændringer. Derfor ser min hverdag da også meget anderledes ud end den gjorde for et år siden.

Blogindlæg om økonomisk uafhængighed i 2019

Det er gået noget ned af bakke med antal indlæg i 2019. Jeg må konstatere at job og kæreste kræver mere tid end arbejdssøgende og single. 😉 Samtidig har jeg ikke fået prioriteret lige så højt at få opdateret bloggen med nye indlæg.

Måneden der gik – oktober, november og december 2019

Måneden der gik – September 2019

Måneden der gik – August 2019

Nyt finansielt setup: 100% Revolut og Lunar Way

Måneden der gik – Juli 2019

Måneden der gik – Juni 2019

Måneden der gik – Maj 2019

Måneden der gik – april 2019

Måneden der gik – Marts 2019

Livsstilsdesign før økonomisk uafhængighed

Måneden der gik – Februar 2019

Gæsteblog: Hvorfor skal andre bestemme min pensionsalder?

5 ting arbejdsløshed har lært mig

Måneden der gik – Januar 2019

Er FIRE usolidarisk?

En begynders guide til Mintos

Året der gik! 2018

Fremskridt i 2019

Det største fremskridt har jo været at jeg har fået et job i 2019. Det skete allerede i januar. Det føltes som meget lang tid siden nu. Jeg ved ikke om dette er godt eller skidt 😉 Ellers har året som sagt handlet meget om at fortsætte takterne fra 2018. Det er gået fint både med at holde et fornuftigt forbrug og få investeret regelmæssigt.

Startet på job – Efter en periode som arbejdssøgende fandt jeg spændende job. Jobbet betyder selvfølgelig meget for min økonomi, pension og hverdag. Det har været et meget positivt skridt.

Fortsat med Nordnet månedsopsparing – Investerer fast hver måned i 2 indexsfonde via månedsopsparingen.

Fortsat med Crowdlending ved Mintos og Fast Invest – Efter en stille start i 2018 har den fået fuld gas med crowdlending i 2019. Jeg bruger platformene Mintos og Fast Invest. Jeg har investeret min. 2.000 kr. hver måned. De udgør nu ca. 25% af min samlede formue.

Skiftet bank til Lunar – Jeg har længe været træt af min almindelige bank. Hvorfor skal der gebyrer på ens konto hvert kvartal. I det hele taget, hvorfor skal det koste så mange penge at have en bank, når jeg ikke engang har et lån ved dem. Derfor skiftede jeg til Lunar tidligere i år. Det har været et skift jeg har været super tilfreds med. Det har indtil videre været gratis og jeg har endda tjent en smule penge på mit indestående.

Sænket mit forbrug – Var som nævnt utrolig tæt på at overholde mit mål om et forbrug på 120.000 kr. Det endte på ca. 124.000 kr. som er ca. 15.000 lavere end 2018. Det er egentlig ikke noget jeg har tænkt særligt meget over. Jeg tror bare, at jeg ret naturligt ikke bruger specielt mange penge. Samtidig er min husleje blevet formindsket og det har helt sikkert også haft positiv indflydelse.

Blevet teamleder på mit frivillige arbejde – Jeg arbejder fortsat med julehjælpen.dk. Det blev til endnu et rekordår for organisationen. Det er bare fedt at være en del af noget der skaber så mange positive øjeblikke for mennesker der virkelig har brug for det.

Blev målsætningerne for 2019 opnået?

Som nævnt øverst i indlægget er alle mine målsætninger ikke blevet opnået. Det har dog stadig været et rigtigt positivt år.

Som sagt blev målet om at investerer 3.000 kr. overholdt og overgået.

Forbruget på 10.000 kr. pr. måned var utrolig tæt på at blive overholdt, da jeg endte på 10.340 kr. i gennemsnit pr. måned.

Opsparingsrate på 30% var også millimeter fra at blive opnået. Det var kun 1% der skilte mig fra målet.

Afbetaling på mit SU lån er blevet overholdt. Jeg har ændret indbetalingerne, så jeg nu indbetaler kun 2 gange i stedet for 6 gange. Mit lån er ca. blevet 6.000 kr. mindre.

Fået et spændende job – Det lykkedes allerede i januar. Nu når jeg skal bruge 37 timer på det om ugen, så er jeg virkelig glad for at det er et spændende job i et godt firma. Det ligger desuden tæt på mit hjem og det er bare et kæmpe plus i forhold til tidligere job jeg har haft. Det betaler sig hver dag. 😊

Antal indlæg blev langt fra nået i 2019. Jeg fik mere at lave, flyttede og mistede noget af drevet til at skrive på bloggen. Jeg fortsætter dog næste år med at udgive regelmæssigt.

Formuestigning i 2019

Det har jo været et helt utroligt år for aktiemarkederne, og da jeg er bredt investeret er det selvfølgelig også kommet mig til gode. Mine indbetalinger har været regelmæssige hver måned, så det øger selvfølgelig også min formue gevaldigt.

I min formue regner jeg indestående, opsparing, aktier, crowdlending minus mit SU-lån. Jeg begyndte først at tracke min formue i marts 2019. Der stod den på ca. 24.000 kr. nu står den på 103.800 kr. Det er nok første gang i mit liv at jeg har over 100.000 kr. Et lille skridt for nogen, men det føltes alligevel vildt nok for mig.

Jeg har selvfølgelig også en pensionsopsparing, men den har jeg ikke regnet med. Der er ca. 40 år til at jeg kan indløse den, så den ser jeg ingen grund til at medregne på nuværende tidspunkt.

God vind til alle der læser med i 2020!

Skriv en kommentar