13 simple tips til at spare penge!

Ser din opsparing således ud?

En ændring i dit forbrug er den hurtigste og mest effektive måde at øge din opsparingsrate.

Se om du kan få nytte af et tip eller to af de 13 sparetips herunder.

13 spare tips

13 poster der kan spare dig penge i  budgettet!

1. TV-pakken

Hvor mange ser egentlig flow tv nu til dags?

Drop tv-pakken og se mindre fjernsyn eller tag i det mindste et aktivt valg om hvad du vil se! DR tv har desuden en udmærket app(som er tvunget til betaling), som der kan streames fra.

Andre gode streaming tjenester som Netflix, HBO og Viaplay koster også i de fleste tilfælde mindre end den traditionelle tv-pakke.

2. Spis derhjemme

Det lyder simpelt, men mange danskere spiser rigtig meget take-out mad. Det bliver til mange penge i løbet af en måned. Årsagen til at du bestiller take-out kan ofte være travlhed, men med lidt planlægning så kan det let undgås.

En traditionel madplan kan være svaret for nogle, men mindre kan altså også sagtens gøre det. Planlæg 1-3 dage i fremtiden når du handler ind, så giver du dig selv et godt udgangspunkt.

3. Tag kaffen med hjemmefra

Snupper du en kaffe på vej til jobbet eller uddannelsen, så bliver det hurtigt en dyr vane. Koster den ca. 30 kr. og købes på alle 252 arbejdsdage i 2018, så løber det op i ikke mindre end 7560 kr!

4. Skift dit supermarked

Der er kommet hård konkurrence i kampen om at levere de billigste dagligvare til danskerne.

I det seneste pristjek vandt Aldi foran de nærmeste forfølgere Lidl, Føtex og Bilka. Helt i den anden ende ligger Irma selvfølgelig, og det er endda med priser som er mere en dobbelt så høje som næsten alle andre. Derefter kommer Coop.dk, Nemlig.dk og Spar.

5. Bruger du dit fitnesscenter?

Bruger du dit fitnesscenter hver uge, så fortsæt endeligt med det. Er du derimod en af de danskere der blev lokket med et godt tilbud eller et nytårsforsæt, men som aldrig bruger det alligevel, så sig dit abonnement op. Det er penge direkte ud af vinduet.

Der er desuden mange andre gratis måder at få sin motion på.

6. Meld dig ud af folkekirken

Danmark er et kristen land, og langt størstedelen af danskerne er medlem af folkekirken. Som medlem af folkekirken betaler du også kirkeskat. Kirkeskatten ligger gennemsnitligt på 0,88 %, men varierer lige fra 0,41 % i Gentofte til 1,28 % i Thisted.

Har du en middel indkomst, betaler du formentlig et sted imellem 2000-3000 kr. pr. år i kirkeskat.

Regn ud hvor meget du betaler i kirkeskat.

Se hvad din kirkeskat går til her.

Sammenlign dine faste udgifter

7. Internettet

Alle har nok brug for internettet derhjemme, men mange betaler alt for meget. Priserne på markedet svinger helt vildt, så det er værd at tage et tjek en gang imellem. Det kan du let gøre ved at besøge bredbånd.dk. Her kan du sammenligne priser og hastighed fra forskellige udbydere. Husk at langt de fleste sagtens kan klare sig med en 100/10 forbindelse.

gode råd til at spare penge
Eksempel fra bredbånd.dk

8. Forsikringer

Alle har brug for at være forsikret, men der er stor forskel på både service og pris. Der er udvikle nogle gode service til at sammenligne priser på forsikringer tilpasset til dig behov. De fleste af dem er både gode og gratis at bruge. Se fx Forsikringsguiden der er udviklet i samarbejde med forbrugerrådet Tænk.

9. Mobilabonnement

Igen er det værd at sammenligne de forskellige udbydere. Greentel koster fx kun 79 kr. om måneden for 1 times tale og 8 GB.

Du kan sammenligne priser på Telepristjek.dk.

10. Bank

Der kan være mange grunde til at tjekke din bank. Det kan være at du vil have en højere indlånsrente, gratis kreditkort, billigere lån, mv. Har du et banklån af en vis størrelse, så tjener banken mange penge på dig, så de vil ofte strække sig for at beholde dig som kunde.

Sammenlign på Mybanker.dk.

Transport udgifter

11. Drop bilen

Alle har forskellige situationer og bor forskellige steder i landet, men mange bilejere kan vel egentlig godt undvære deres bil. Bruger du kun bilen få gange om måneden, så kan det sikkert også bedre betale sig at leje en bil.

Gør noget godt for dit selv og miljøet og tag cyklen.

12. Drop bussen

Rådet er igen det samme. Drop bussen og tag cyklen i stedet så ofte som muligt. Er der orkan udenfor, så hav et rejsekort ved hånden.

Et almindeligt 2 zoners periodekort koster 395 kr, og en tilsvarende tur med rejsekortet koster 15 kr. Så kan du tage mindre end 27 ture om måneden, så er det altså billigere at klare sig med cyklen og rejsekortet.

13. Drop DSB

Skal du mellem landsdelene, så er DSB ikke det optimale valg. DSB er ikke bare helt vildt dyre, de kommer ofte for sent og deres tog er overfyldte i weekenderne og på de andre store rejsedage.

Busselskabet Flixbus har også mange daglige afgange, og her er du sikret et sæde, selv på de travle dage. Billetter mellem fx København og Odense kan findes for under 100 kr, hvis du er en smule fleksibel med afgangstidspunktet.

Deletjenesten Gomore er et andet godt bud på billigere og bedre transport rundt i landet.

Har du yderligere måder at skære i dit budget på?

Tøv ikke med at kommentere dine bedste hacks og metoder til at holde dit budget i skak. Jeg tilføjer dem løbende til listen. 

Lad os sammen bruge vores penge smartere.

Skriv en kommentar